11:00 AM
Як розповісти дітям про особливих дітей

В умовах активного впровадження інклюзивної освіти в Україні дуже важливо вчасно і правильно ознайомити суспільство з темою інвалідності, яка є досить широкою і включає в себе безліч аспектів – як соціальних, так і культурних. На сьогодні майже в кожному українському освітньому закладі навчається дитина з інвалідністю. Колективне та індивідуальне ставлення до неї залежить від коректної поведінки вчителя і учнів, які, своєю чергою, переймають погляди власних батьків.

   

Щоб допомогти звичайним дітям знайти контакт із "незвичайними", потрібно їм розповідати про них. Чим вони незвичайні? І довести, що ті особливості не заважають усім нам бути рівними.

Такі заходи ознайомлюють із поняттями «інклюзивна освіта», «інклюзія», «особлива дитина»; формують в учнях навички емпатії, співчуття, переконання в тому, що кожна людина, якою б вона не була, є унікальною й неповторною; збагачують досвід моральної поведінки,  розвиток емоційної чутливості;  утверджують    у   поведінці   дітей   позитивних   якостей особистості.

       

Нагородою для фахівців центру стали відповіді дітей на запитання "Щоб ти подарував дитині з особливими потребами? Як ти вважаєш, що потребує така дитина найбільше?"

  

 

Категорія: діяльність центру | Переглядів: 388 | Додав: irc-slavutich | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar